недеља, 13. фебруар 2022.

Špagete od tikvica sa bundevinim sosom


 Brz a hranjivi veganski obrok od tikvica i bundeveOljuštenu bundevu iseći na kockice pa obariti dok ne omekša. Kada omekša dodati naseckani praziluk, malo vode, kurkumu, prah đumbira, beli luk u prahu i so. Izblendirati. Tikvicu iseći na spirilizatoru u obliku špageta (rezanaca ) pa preko preliti pripremljenim bundevinim sosom i semenkama suncokreta.

Bundeva daje energiju i podiže imunitet. Uklanja višak vode iz organizma, poboljšava vid, pozitivno deluje na rad srca, smanjuje krvni pritisak, čisti creva, poboljšava regeneraciju tkiva. Sadrži puno vlakana što normalizuje rad creva. Blagotvorno deluje na jetru. Bogata je vitaminima : C vitamin, folna kiselina, vitamini B grupe, kao i mineralima: kalcijum, kalijum, fosfor, gvožđe.

1 коментар: