петак, 21. јануар 2022.
Hrana koja podmlađuje
Prvomajski ručak na livadi
Sirova paradajz supa
Izbendirati: paradajz i paprika(crvenu ili žutu) u sokovniku, začpiniti solju, biberom i maslinovim uljem.
I ukus i miris ajvara, plus vitamini iz povrća!
Za sirovi ajvar potrebno je:
· crvena paprika,
· cela tikivica,
· malo belog luka,
· 1/2 glavice crvenog luka ili jedan manji luk,
· 1 kašika taana (susamov puter),
· šolja sušenog paradajza,
· maslinovo ulje,
· himalajska so,
· ceo limun,
· aleva paprika,
· ljuta paprika (po želji) i
· malo peršuna (može i bez njega).
Sve sastojke sipajte u blender i dobro izblendirajte. Ako volite pikantnije, onda dodajte i ljutu papriku, tucanu ili svežu. I ljuto je veoma zdravo, zar ne? Samo je pitanje da li to vaše nepce mogu da izdrže ili ne?
Beli luk ne preskačite, on je obavezan sastojak i bez njega ukus nije isti. U sirovoj hrani, on se ne oseća. U kuvanoj hrani, beli luk ne može brzo da se svari zbog druge hrane čije varenje traje satima...
Nugeti sa ukusom pečuraka
Izblendirati za sos: paradajiz, blitvu, limun, so, kari, chia semenke.
Posuti semenkama konoplje
GASPAĆO SA LUBENICOM (ZA 4 OSOBE)
¾ ISECKANE CRVENE (ILI DRUGE )ŠOLJE PAPRIKA,1/4 ŠOLJE CRVENOG LUKA,3 ŠOLJE KOCKICA KRASTAVCA, 1 PARADAJIZ, LJUTE PAPRIKE ( ILI ČILIJA),1/2 ŠOLJE SECKANE LUBENICE.
PA DODATI: JOŠ 2 ŠOLJE SECKANE LUBENICE NA KOCKICE,PERŠUN ILI MOROĐIJU ILI RUZMARIN (SVE SVEŽE),3 KAŠ.HLADNO CEĐENOG ULJA ,1/2 KAŠIČICE KORIJANDERA, MALO SPIRULINE U PRAKU, 2-4 KAŠIKE CRVENOG BALSAMIKO SIRĆETA,MALO HIM.ORG SOLI.. IZBENDIRATI! OHLADITI
SERVIRATI GASPAĆO „SUPU“ I UKRASITI TJ DODATO U NJU : SECAKE TIKVICE, ŠARGAREPU GRANČICE ILI ISTIĆE SVEŽEG RUZMARINA I NANE, CHIA SEMENKE, KONOPLJE SEMENKA I MALU EXTRA LJUTU PAPRIČICU .