- sveža rukola
- celer
- grejpfrut
- tikvica
- sveži ruzmarin
Dodatak: prah moringe, prah peruanske make, prah đumbira, chia semenke, malo sirovog suncokreta, limun, balsamiko sirće, organsko ulje grožđice, himalajska so.
Rukolu, kockice celera i sveži ruzmarin potpopiti u " pacu " ( ceđeni limun, organsko ulje grođžice,malo hinalajske soli ). Izvaditi iz "paca i kombinovati sa kockicama grejpfruta i tikvice.
Obzirom da rukola sadrži dosta antioksidanasa, kao što su vitamin C, K, A i puno folne kiseline dobra je u borbi protiv slobodnih radikala tj. preventiva mnogim bolestima. Sadrži fitohemikalije značajne u borbi protiv raka. Bogata je mineralima : kalijum, mangan, gvožđe, kalcijum. Njena prednost u odnosu na druge zeljaste biljke je što sadrži maanje oksalata tj. hemikalije koja sprečava apsorpciju minerala u organizmu. Niske je kalorične vrednosti te ide u prilog mršavljenju.
Нема коментара:
Постави коментар