уторак, 1. фебруар 2022.

Proso sa mnogo sirovog povrća


 Obrok sa visokobogatom žitaricom i puno svežeg povrća blagotvorno će delovati na čitav vaš organizam i ići u prilog vašem dobrom zdravlju.

Obariti proso 3- 5 minuta u vodi sa himalajskom solju i kurkumom. Skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti da se ohladi.U prohlađeni proso dodati protein konoplje, čili i biber.Iseći na rezance tikvicu i papriku, kockcice paradajza, dodati seckani crveni luk, mirođiju i peršun.Okolo obogatiti blendiranim brokolijem, posuti semenkama suncokreta i ceđenim limunom. Dodati po želji i čija semenke i ukrasiti ljutom papričicom.

Proso je žitarica bogata biljnim vlaknima tako da prija digestivnom sistemu i obnavlja narušenu crevnu floru. Obzirom da u sebi sadrži biljne proteine dobra je namirnica za one koji ne jedu meso i proteine životinjskog porekla. Bogata je i vitaminima A, C, D, E i kompleksom B vitamina. Proso je bogat i mineralima (kalcijum, magnezijum, mangan, natrijum, fluor ) Štiti krvne sudove. Ima nisku energetsku vrednost. Blagotvorno deluje na zdravlje kostiju, noktiju, kose i zuba.

Нема коментара:

Постави коментар