субота, 22. јануар 2022.

Praviilno kombinovanje hrane


 Pravilno kombinovanje hrane je ključ dobrog zdravlja. Pravilnim kombinovanjem hrane zauzvrat ćemmo dobiti brzo varenje hrane -brz organizam-brzo izbacivanje toksina iz tela.

Ne treba kombinovati proteine životinjskog porekla i skrobnu hranu: Dake NE: meso i pirinač, meso i hleb, meso i krompir, meso i mahunarke. Unos proteina luči veliku količinu želudačne kiseline i treba puno vremena za razlaganje proteina, pri čemu unos skrobne hrane blokira proteine i doazo do skrobne fermentacije jer se skrobna hrana ne vari u želudcu već odlazi dalje digestivnim sistemo. To bi značlo da ukoliko uz meso uzimamo skrobne namirnice koje se vare isključivo u baznoj sredini u crevima a ne u želudcu, te tako varenje ide u korist mesnoj komponenti. Uz to skrobna hrana se vari 11 časova, sa mesom još duže.

TREBA KOMBINOVATI meso uz salate i to na 100 gr mesa - 300 gr salate (sa limunom i maslinovim uljem ) i na taj način se potpuno zadovoljava potreba za proteinima životinjskg porekla. Veći unos mesa u odnosu na unos salate nije pravilan izbor jer gvožđe iz proteina životinjskog poreka neće biti dovoljno iskorišćeno bez vitamina i minerala iz salate.

Нема коментара:

Постави коментар