Za sirovi ajvar potrebno je:
· crvena paprika,
· cela tikivica,
· malo belog luka,
· 1/2 glavice crvenog luka ili jedan manji luk,
· 1 kašika taana (susamov puter),
· šolja sušenog paradajza,
· maslinovo ulje,
· himalajska so,
· ceo limun,
· aleva paprika,
· ljuta paprika (po želji) i
· malo peršuna (može i bez njega).
Sve sastojke sipajte u blender i dobro izblendirajte. Ako volite pikantnije, onda dodajte i ljutu papriku, tucanu ili svežu. I ljuto je veoma zdravo, zar ne? Samo je pitanje da li to vaše nepce mogu da izdrže ili ne?
Beli luk ne preskačite, on je obavezan sastojak i bez njega ukus nije isti. U sirovoj hrani, on se ne oseća. U kuvanoj hrani, beli luk ne može brzo da se svari zbog druge hrane čije varenje traje satima...
Нема коментара:
Постави коментар