петак, 21. јануар 2022.

I ukus i miris ajvara, plus vitamini iz povrća!

 

 Za sirovi ajvar potrebno je:

·       crvena paprika,
·       cela tikivica,
·       malo belog luka,
·       1/2 glavice crvenog luka ili jedan manji luk,
·       1 kašika taana (susamov puter),
·       šolja sušenog paradajza,
·       maslinovo ulje,
·       himalajska so,
·       ceo limun,
·       aleva paprika,
·       ljuta paprika (po želji) i
·       malo peršuna (može i bez njega).

Sve sastojke sipajte u blender i dobro izblendirajte. Ako volite pikantnije, onda dodajte i ljutu papriku, tucanu ili svežu. I ljuto je veoma zdravo, zar ne? Samo je pitanje da li to vaše nepce mogu da izdrže ili ne?

Beli luk ne preskačite, on je obavezan sastojak i bez njega ukus nije isti. U sirovoj hrani, on se ne oseća. U kuvanoj hrani, beli luk ne može brzo da se svari zbog druge hrane čije varenje traje satima...


Нема коментара:

Постави коментар