Ova ukusna salata je kombinacija odličnih ukusa i savršeno je predjelo za svečanu trpezu!
Neodoljiva posna ili veganska salata od mariniranih šampinjona se pravi na sledeći načinSastojci:
2 kg šampinjona
2 dl vode
2 dl ulja
2 dl sirćeta
2 glavice očišćenog belog luka
1 vezica peršuna
1 supena kašika suvog biljnog začina
po ukusu soli
Priprema:
Šampinjone bariti 30 minuta, pred kraj dodati sok od pola limuna. Skuvane procediti i ostaviti da se ohlade.
U dublju šerpu sipati vodu, ulje i sirće, dodati iseckane prethodno obarene šampinjone, seckani beli luk, seckani peršun, začin i so. Sve blago izmešati, potom staviti da provri 5 minuta.
Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Hladnu salatu preručiti u vatrostalnu činiju i do služenja držati u frižideru.
Нема коментара:
Постави коментар