четвртак, 20. јануар 2022.

Brza, laka i neodoljiva: Salata od mariniranih šampinjona sa peršunom i belim lukom

Ova ukusna salata je kombinacija odličnih ukusa i savršeno je predjelo za svečanu trpezu!

Neodoljiva posna ili veganska salata od mariniranih šampinjona se pravi na sledeći način

 Sastojci:

    2 kg šampinjona

    2 dl vode

    2 dl ulja

    2 dl sirćeta

    2 glavice očišćenog belog luka

    1 vezica peršuna

    1 supena kašika suvog biljnog začina

    po ukusu soli

Priprema:

Šampinjone bariti 30 minuta, pred kraj dodati sok od pola limuna. Skuvane procediti i ostaviti da se ohlade.

U dublju šerpu sipati vodu, ulje i sirće, dodati iseckane prethodno obarene šampinjone, seckani beli luk, seckani peršun, začin i so. Sve blago izmešati, potom staviti da provri 5 minuta.

Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Hladnu salatu preručiti u vatrostalnu činiju i do služenja držati u frižideru. 

Нема коментара:

Постави коментар